Julen 2012 blev lokal hvid

Hvid jul 2012 i Hammel Foto: Mike Madsen / Danmark Vejret
Hvid jul 2012 i Hammel Foto: Mike Madsen / Danmark Vejret

Selvom en snestorm lillejuleaften gav op til 20 cm sne mange steder så var det ikke nok til at redde den 3. hvide jul på 4 år, dog fik over halvdelen af landet en hvid jul og derfor blev julen 2012 hvid. I det meste af landet var det en noget sjappet hvid jul man fik, men i Nordjylland kunne de fleste glæde sig over en hvid jul med temperature omkring frysepunktet, altså ikke en sjappet hvidt jul. For at det skal være landsdækkende hvid jul så skal mindst 90% af landet være dækket af 0,5 cm sne og det var ikke tilfældet i år.

Hvis 2012 nu ikke havde været et skudår så havde snestormen lillejuleaften raset over landet juleaftensdag og så havde den hvide jul 2012 været landsdækkende hvid, men sådan blev det ikke i år men en lokal hvid jul er nok også fint for dem som fik hvid jul.

Hvad er kravene for hvid jul?

For at man kan betegne julen som hvid det sted man bor skal 25% af haven eller mere være dækket af mindst 0,5 cm sne, hvis den er det så betegnes julen som hvid. For eksempel i Hammel hvor billedet er taget der er over 25% af græsplænen dækket af sne og gennemsnittet af snedybderne er 3 cm sne så der er der tale om hvid jul, nok ikke den flotteste hvide jul.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s