Langvarig storm rammer Danmark

Foto arkiv
Arkiv billede – Foto: Hanne Majlandt

Den 28. oktober blev Danmark ramt af den kraftigste orkan nogensinde registeret i Danmark, med vindhastigheder op til 200 km/t, nu ser det ud til at endnu en storm skal ramme landet. Denne storm ser dog ikke ud til at nå de samme vindhastigheder som orkanen Dagmar gav os den 28. oktober. Derimod ser denne storm ud til at vare en del længere tid og vil også komme til at berører en større del af landet, her i denne artikel vil vi give jer et overblik over den storm som rammer Danmark om nogle dage.

Kl. 1 natten mellem onsdag og torsdag ligger vores storm mellem Island og de britiske øer og middelvinden er kun omkring 26 m/s mens vindstødende er noget højere nemlig op til 33 m/s altså orkanstyrke. Spoler vi så tiden længere frem, nærmere bestemt til kl. 7 torsdag morgen så vil stormen have ramt Skotland med op til stærk storm i middelvinden og orkan i vindstødende.

Vi springer nu frem til kl. 13 torsdag formiddag hvor stormen er tæt på den jyske vestkyst, på dette tidspunkt vil middelvinden ved vestkysten være på omkring 20 m/s (stormende kuling) og vindstødende vil allerede på dette tidspunkt være over stormstyrke. Hopper vi frem til kl. 16 torsdag eftermiddag har stormen ramt os, dog er det kun i Vadehavsområdet og op til Hvide Sande at man nu har middelvinde af stormstyrke samt vindstød af stærk storm.

Klokken er nu blevet 19 og situationen har ikke ændret sig siden kl. var 16, det eneste der er ændret er at Bornholm nu også kan risikere vindhastigheder som når stormstyrke og at man ved Vadehavsområdet kan få vindstød som nærmer sig orkanstyrke. Det er først når klokken er 22 at der er en mærkbar forskel, for på dette tidspunkt vil man langs hele den jyske vestkyst havde en middelvind som er over stormstyrke samt vindstød som når helt op på orkanstyrke.

Kl. 1 natten til fredag er der stadig fuld gang i stormen, og der vil stadig være middelvinde på stormstyrke langs hele den jyske vestkyst og vi kan også nå op på stærk storm i middelvinden på dette tidspunkt og vindstødende vil stadig være over orkanstyrke.

Mellem kl. 1 og 4 fredag morgen er nok det tidspunkt hvor stormen kulminere, her vil der nemlig være middelvinde op til 29 måske 30 m/s og vindstødende vil være over orkanstyrke. Dette tidspunkt er nok også det tidspunkt hvor stormen dækker den største del af landet, i stort set hele landet vil man nemlig opleve vindstød af minimum stormstyrke på dette tidspunkt.

Klokken er nu blevet 7 fredag morgen og på dette tidspunkt er stormen aftaget så meget ved den jyske vestkyst at det kun er vindstødende der vil være af stormstyrke, derimod vil stormen for alvor ramme Anholt nu hvor middelvinden kan komme op på en stærk storm med vindstød tæt på orkanstyrke.

Derefter aftager stormen så vi i løbet af fredag formiddag eller eftermiddag ikke længere vil have storm over landet. Det er usikkert om der vil komme storm i middelvinden på Bornholm, men vindstød af stormstyrke vil solskinsøen helt sikkert få.

Det er også vigtigt at sige at der er mandag i dag og stormen rammer først torsdag, så prognoserne kan sagtens nå at ændre sig frem i mod torsdag så derfor er det ikke sikkert at stormen forløber som beskrevet, dette er kun hvordan situationen ser ud ifølge dagens prognoser.

Hvad gør denne storm mere speciel end orkanen Dagmar?

Det der gør at den her storm kan gå ind og skabe mere ravage end orkanen Dagmar er to ting, for det første vil denne her storme vare i mange timer og når vinden er i stormstyrke mange timer i træk giver det jo næsten sig selv at flere ting vil bukke under for den kraftige vind netop fordi at den kraftige vind vil vare i længere tid end den 28. oktober. Så selvom denne orkan ikke bliver ligeså kraftig som orkanen 28. oktober vil denne her nok kunne skabe ligesåmeget ravage fordi den varer så lang tid.

Den anden ting er at denne gang vil stormen påvirke hele landet i forhold til orkanen Dagmar som kun påvirkede den sydlige og østlige del af landet. Denne gang vil de kraftige vinde ramme hele landet og der er derfor fare for stormskader i hele landet.

Hjælp med at navngiv stormen

Det er jo efterhånden blevet en tradition at vi her på Danmark Vejret navngiver storme og orkaner som rammer vores lille land, vil du være med til at bestemme denne storms navn så hop ind på facebook.com/danmarkvejret og stem på det navn du synes stormen skal have.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s