Prognoser: Storm på vej til Danmark

Middelvinde lørdag d. 10. januar kl. 15.
Middelvinde lørdag d. 10. januar kl. 15.

En kraftig storm med middelvinde af stærk storm og vindstød langt over orkanstyrke ser lige nu ud til at skulle ramme Danmark i weekenden.

Det er et dybt lavtryk ude i Atlanterhavet som prognoserne de sidste 2 dage har leget med skal udvikle sig voldsomt på kort tid og dermed give os her i Danmark storm. Der er stadig næsten en uge til, og det betyder at der selvfølgelig stadigvæk er usikkerheder omkring hvor kraftigt blæsevejret bliver, men i denne artikel vil vi prøve at give jer et overblik over hvordan den nyeste prognose her fra Danmark Vejret har blæsevejret til at se ud.

Kraftige vinde

Prognoserne er nogenlunde enige om at det bliver blæsende i weekenden, men hvor kraftigt blæsevejret bliver, det er det der er usikkert. Det skyleds at prognoserne leger med at lavtrykket kan tage to baner. Den ene mulighed er at lavtrykket tager en bane direkte over Færøerne og derefter rammer Norge med stærk storm i middelvinden, dermed vil stormen ikke ramme Danmark

Den anden er at lavtrykket tager en bane syd om Færøerne og en nord om Danmark. Det vil betyde at vi her i Danmark vil opleve storm eller stærk storm med vindstød af orkanstyrke.

Som nævnt tidligere er prognoserne dog endnu uenige om hvor kraftigt blæsevejret bliver, og det er fordi at prognoserne stadig er usikre på hvilken en bane stormen tager. Hvis lavtrykket tager banen hen over Færøerne og over til Norge vil det højst sandsynligt betyde at vi her i landet vil opleve stormende kuling med vindstød af stormstyrke. Tager lavtrykket derimod banen nord om Danmark vil det betyde at vi her i Danmark for storm, måske endda stærk storm i middelvinden og vindstød af orkanstyrke.

Under denne tekst er prognoserne fra tirsdag morgen vedhæftet, ifølge den prognose vil vi i Danmark få storm, men som sagt er det stadig usikkert da stormen kan tage to baner.

Langvarig storm

Som man kan se på prognosekortene over denne her tekst ser det ud til at blæsevejret bliver en langvarig fornøjelse, den nyeste prognose har at det kraftig blæsevejr kan fortsætte i op til mellem 15 og 18 timer.

Lige nu ser det ud til at vinden allerede lørdag morgen vil være tiltaget til kuling styrke ved Vestkysten, og i løbet af morgnen vil vinden tiltage til stormende kuling med vindstød af stormstyrke.

I løbet af formiddagen vil vinden tiltage til middelvinde af stormstyrke og vindstød af orkanstyrke langs hele den jyske vestkyst, og i løbet af eftermiddagstimerne vil vinden tiltage yderligere til stærk storm i kystområderne fra Thyborøn til Hirtshals og på dette tidspunkt vil vindstødende være langt over orkanstyrke.

Efter midnat vil vindfeltet med stærk storm også være nået til Kattegat, og der vil nu være storm i det meste af landet og vindstødende vil mange steder være op til orkanstyrke.

I de tidlige aftentimer med vil området med stærk storm i middelvinden og vindstød af orkanstyrke være nået til Kattegat og Bornholm.

På Bornholm vil vinden først kommer ned under stormstyrke i de sene nattetimer eller tidlige morgentimer.

Det skal dog endnu engang understreges at dette kun er et udtryk for dagens prognose, det kan sagtens nå at ændre sig frem mod weekenden

Stadig usikkert

Som sagt er det stadig usikkert hvor meget det vil komme til at blæse, det virker dog ret sikkert at det bliver blæsende, og chancen for storm er også forøget. Danmark Vejret holder selvfølgelig øje med blæsevejret.

Artiklen er opdateret 6. januar 2015 kl. 07.23

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s