Sæsonprognose: Varsler kulde fra nord

DMI har udgivet deres prognose for december og januar, som i den grad godt kan gå hen og blive en kold fornøjelse med mulighed for sne.

Efter en udsigt til en ganske ustadig november med regn, blæst og sol, så ser december helt anderledes ud. Der er svage tegn på højtryk nord for Danmark. Dermed vil der kunne forekomme hyppigere frembrud af kold luft fra nord eller nordøst ned over landet. Fronter nærmer sig fra sydvest eller syd, men med højtrykket i nord og kold luft dækker Skandinavien, kan fronterne stoppes og nedbøren falder så som sne. I de tilfælde, hvor højtrykket ikke bygges op over Nordskandinavien eller er for svagt, passerer fronterne Danmark og Skandinavien fra sydvest med regn og perioder med mildt vejr. DMI forudser i gennemsnit får vi sandsynligvis omkring de normale nedbørsmængder og en temperatur omkring eller noget under den normale for december måned

Endnu koldere

Januar er der mulighed for højtryksblokeringer over Nordeuropa med udbrud af kold luft fra nord eller nordøst, som passerer ned over Danmark. Lavtrykkene og den milde luft kan i længere perioder befinde sig langt vest for landet og sågar vest for De Britiske Øer. Det skal dog siges, at prognoserne er meget usikre. DMI forventer nedbøren bliver omkring eller måske lidt under den normale. Temperaturen ser ud at blive normal eller en del under den normale, og der er potentiale for betydeligt koldere vejr end normalt. Altså, som vi så det i vinterne 2009/2010 og 2012

Mens DMI lader landet komme i dybfryser, så forudser Storbritannien en meget stormfuld vinter, og dermed mindre sandsynligt for kulde og sne.

Hvem der får ret, kan vi kun vente med at afgøre, men indtil da, så er der flere sæsonprognoser, som også forudser en anderledes vinter, end de sidste 3.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s