Se kortet: Vi kan få efterårets første nattefrost

Vi kan mandag morgen stå op til måske efterårets første nattefrost. Trods oktober har budt på kølige vinde fra øst, så har vi hidtil ikke få termometeret ned under frysepunktet.

Normalt kommer den første nattefrost i starten af oktober måned, men denne oktober har budt på blæst og mage skyer, som alt sammen holder nattetemperaturen oppe.

For at få efterårets første nattefrost, skal vi have en kombination af svage vindforhold, kold luft og klart vejr i en længere periode.

Der er i nat mulighed for at det bliver klart flere steder, som derved kan give frostgrader. Der er størst sandsynlighed for frost, er i Midtjylland, men det kan også ske i det centrale Nordjylland og det centrale Sønderjylland.

screenshot_10
Forventet temperatur i nat kl. 06 – Foto: Danmark Vejret

De steder hvor det klarer op vil der desuden også kunne dannes dis og tåge. Tågen dannes når det klarer op, – luften afkøles og kan derfor indeholde mindre fugtighed. Bliver det tilpas koldt, vil fugtigheden fortættes som tåge.

Oktober indtil videre ret normal

Ser vi på data for oktober, så er gennemsnit temperaturen på 9,1 grader for landet som helhed (22. oktober). Grunden til at vi ikke er under ‘normalen’, er at oktober startede ganske lut.

I går fik man desuden den koldeste oktober dag i 14 år. Det skete ved Tranebjerg på Samsø med 6,0 grader kl. 14. Sidst det har været koldere på samme tidspunkt var tilbage i 2002 d. 19. oktober, hvor temperaturen ikke kom over 4,3 grader.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s